estadisticas web Skip to content

5 sätt att krossa patriarkin medan du fortfarande ser fantastisk ut

College mode

Foto av Les Anderson

Bara förra veckan stod minst fyra miljoner kvinnor längs gatorna runt om i världen för planerade protester och feministiska möten. Kvinnornas marsch i Washington var en enorm mediaslag och förhoppningsvis banade väg för framtida icke-våldsamma demonstrationer.

På vilket sätt motiverande och fantastiskt som det var den här förra veckan är vi inte färdiga ännu damer! Framsteg har länge kommit, och nu när vi rullar bollen måste vi fortsätta arbeta hårt för att se till att våra konstitutionella rättigheter är säkra och att våra röster hörs.

För idéer om vad du kan göra för krossa patriarkatet idag (och varje dag), fortsätt läsa och inspirera andra genom feministiska kläder som du kan bära medan du gör det.

# 1. Läs böcker skrivna av kvinnor

Vad ska man ha på sig: Jacka – Etsy | Pennuppsättning – Etsy | Utskrivbar “hjälte” – Etsy | Anteckningsbok – Etsy | Mugg – Etsy | “Flickor” Utskrivbar – Etsy

Ju mer du stöder ett kvinnligt perspektiv, desto mer relevant blir det och desto svårare blir det att ignorera eller avvisa som trivialt.

Så, engagera dig i något av (eller ännu bättre) följande: Starta en Oprah-inspirerad bokklubb. Rekommendera böcker skrivna av kvinnor till dina vänner. Delta i feministiska boklanseringar. Läs biografier om starka positiva kvinnliga ikoner, från Simone de Beauvoir till Sojourner Truth. Köp böcker från underrepresenterade och akademiskt avskedade författare. Håll en blogg!

Välj att slåss med den mäktiga pennan, och använd kraften i det skrivna ordet för att hjälpa till med att stödja din egen sak.

# 2. Stöd och stärka andra kvinnor

Vad ska man ha på sig: Sko – Nordstrom | Armband – Etsy | Glasögon – Sunglass Hut | Hög hals – Kohl’s | Tote – Feministiska kläder

Låt oss inte glömma att vi är hälften av världens befolkning, flickor! Förbi sammanfogning, vi gör det svårt för de återstående 50% att utesluta oss.

För det första att öka medvetenheten om ansträngningar för att förbättra kvinnors hälsa, läskunnighet och liv runt om i världen och att förespråka ökad global empowerment för kvinnor. Arbetsgivare, rekryterar kvinnor för mansdominerade områden som STEM. Ledare, glöm inte att inkludera ALLA kvinnors åsikter i den politiska berättelsen och sträva efter att inkludera snarare än att utesluta.

När det gäller resten av oss, här är en bra idé: låt oss försöka uppfostra andra kvinnor! Välj att inte delta i onda skvaller och ersätt avundsjuka kommentarer med stödord. Vi bör alla gratulera varandra regelbundet och prata Bra bakom allas rygg, vart vi än går.

# 3. Bli politisk

Vad ska man ha på sig: Kjol – Lulu’s | Pannband – Glaserad | Sko – Zappos | Topp (liknande; original slut på tryck) – Forever 21

För att verkligen åberopa förändring måste du vara välinformerad. Du kan inte komma så långt i spelet om du inte vet vad som händer runt dig!

Det här året, gör det till ditt uppdrag att lära känna nyheterna och utbilda dig politiskt genom opartiska, icke-partiska källor. Forskning på egen handoch ta reda på vilket nyheter som fungerar för dig. Nöj dig inte med “alternativa fakta”; Kräva sanningen!

Samtidigt tack ta hänsyn till andras olika åsikter. Välj att lösa argument lugnt och rationellt, eller inte gå med dem alls. (Om du också publicerar ett problem på sociala medier där du vet att några familjemedlemmar kan få eld, gör alla en tjänst och lär dig att bemästra Facebooks sekretess trick.)

# 4. Säg nej till att skrika

Vad ska man ha på sig: Topp – Feministiska kläder | Jegging – American Eagle | Golv – DSW | Knapp – Etsy

Ugh, ärligt talat, hur är det med att väsande fortfarande är en sak?

När man hanterar trakasserier på gatan finns det ett grått område för hur feministiska kvinnor ska hantera det. Rädslan för ytterligare mobbning (eller eventuellt fysiskt våld) får de flesta av oss att ignorera det, men det är det definitivt inte okej att låta den glida, heller. Jag kan inte säga att det finns ett korrekt svar på boos, men jag kommer att säga att det finns flera saker vi kan göra för att utrota problemet.

Å ena sidan gillar vi samhället kan utbilda pojkar att respektera tjejer från ung ålder och avskaffa argumentet “han gillar dig om han gör narr av dig” som uppmuntrar dåligt beteende. Vi kan stigmatisera handlingen av direkt mobbning och till och med skriva och underteckna framställningar för att förbjuda offentliga boos (även om den senare också har sina komplikationer). Även om detta är små steg att ta är de aldrig fruktlösa.

# 5. Älska dig själv

Vad ska man ha på sig: Feline Pin – Etsy | Feministisk stift – Etsy | Tea Pin – Etsy | Sass Pin – Etsy | Jacka – Nordstrom

Slutligen, för att vara en riktig feminist måste du älska dig själv.

Inte i den typen av Justin Bieber adjö-låt, menar jag, men du måste. möta dina brister, dina excentriciteter och allt som gör dig, ja, du. Kom ihåg: nyckeln till att skapa detta förtroende är att bekämpa din egen personliga osäkerhet och negativitet, och att se det goda i dig själv.

Även om jag tror på kraften i djup introspektion och positiva bekräftelser kan du hitta artiklar var som helst som föreslår en miljon sätt att göra det utveckla självaccept och i slutändan självkärlek. Min personliga rekommendation är följande: “Varför är det så svårt att älska dig själv och hur det kan förändra ditt liv.”

Är du feminist?

Vad tycker du om kvinnomarschen förra veckan? Har du en brinnande önskan att krossa patriarkatet? Har du några speciella feministiska plagg som du vill berätta om?

DELA MED SIG det här inlägget om du vill att dina krigare ska agera!