Productos de belleza de farmacia francesa imprescindibles

5 fantastiska franska apoteksskönhetsfynd

College mode

Måste ha franska apoteksskönhetsprodukter

Undrar du vad du ska köpa på en resa till Paris? Kolla inte vidare …

Under mitt sju veckors studie utomlands i Paris såg jag gröna korsningar över hela staden. Dessa tecken visar placeringen av ett apotek, i motsats till de röda korsen vi ser i USA.

Omedelbart frågade jag mig själv: “Vad är skillnaden mellan dessa apotek och amerikanska apotek?” Efter att ha besökt flera olika platser och forskat på nätet upptäckte jag några viktiga skillnader mellan franska och amerikanska apotek. Jag hittade också fem fantastiska skönhetsprodukter vilket jag skulle rekommendera både studenter och människor i alla åldrar.

Citypharma på Rue Four och Rue Bonaparte i sjätte arrondissementet (stadsdelen) är det mest trafikerade apoteket och enligt recensioner det bästa lager i staden. Jag visste att jag var tvungen att se detta skönhetsälskares paradis.

inne i ett franskt apotek

Interiören i Citypharma: den är full!

Detta apotek ser inte så annorlunda ut än andra på utsidan, men inuti är gångarna fyllda med människor som letar efter bra erbjudanden på franska skönhetsprodukter.

Citypharma är känt för sina priser, som är lägre än andra apotek i staden. Priserna är vanligtvis jämförbara med de amerikanska apoteken, men priserna är stort urval av hud- och hårvårdsprodukter är vad turister älskar med Citypharma.

Apotek i Frankrike erbjuder inte allt du hittar på ett amerikanskt apotek; kom inte till dessa butiker för godis, fotografiska tryck eller brevpapper. Hudvårdsprodukter är dock så spännande att du kommer att glömma din längtan efter tandköttsmaskar.

Fortsätt läsa för att ta reda på det mina fem bästa franska apoteksval:

1. Nuxe Dry Oil Huile Prodigieuse

Huile Prodigieuse torr olja

Den första produkten jag visste att jag var tvungen att plocka upp är denna torrolja Huile Prodigieuse från Nuxe. Det här är en multipurpose fuktighetskräm som snabbt sjunker in i huden; Ingen fet röra! Levereras i en sprayflaska för enkel applicering.

Prova den här produkten på armbågar, nacke och händer för att förhindra för tidig åldrande och främja elasticitet i dessa områden. Jag önskar att jag hade den här produkten, eller ett liknande alternativ, under mitt första år på college när jag gick ut till fler fester eftersom det ger din hud det extra glansförstärkning. Försök att bära den på benen så att de ser glänsande, garvade och tonade ut för en utekväll.

Jag gillar också doften av Nuxe-produkter; hans webbplats kallar det “mytiskt.” Den är gjord av sex dyrbara vegetabiliska oljor: hasselnöt, gurkört, macadamia, söt mandel, kamelia och johannesört, vilket ger den en varm nötig doft Det kommer inte att kollidera med andra dofter.

2. Bioderma Sensibio H2O

Bioderma Sensibio H2O

Bioderma Sensibio H2O är en kultfavorit det nämns ständigt av skönhetsbloggare och makeupartister. Är en micellar rengöringsmedel, och det bästa sättet att använda den är att suga en bomullstuss med lösningen och sedan gnugga den i ansiktet och ögonen tills sminken är borttagen.

Det finns inget behov av att skölja, vilket gör det till en utmärkt produkt för de nätterna när du är för trött för att hålla dig till en tråkig hudvårdsbehandling. Det här är en annan produkt som är perfekt för högskolestudenter eftersom det finns några nätter där du inte känner för att tvätta ansiktet efter en lång studieperiod. Micellar rengöringsmedel är svaret på detta problem!

Bioderma är mitt favoritmärke jag har provat, men Simple har en jämförbar produkt om du inte känner för att beställa online.

3. Klorane torrschampo

Klorane torrschampo

Klorane torrschampo med havremjölk Det är en av de bästa torra schampon jag har provat (och jag har provat en hel del). Det absorberar snabbt oljan från mitt hår från andra eller tredje dagen utan att lämna för mycket vit nyans. Jag gillar också den fräscha, rena lukten.

Denna produkt är ett måste för studenter. Jag har till och med ett mini-torrschampo i min ryggsäck eller handväska på skoldagar om mitt hår börjar bli fet. (Jag går till University of Arizona, så värmen kan få mig att svettas mycket under sommarmånaderna!) Torrschampo är en livräddare när jag vill att mitt hår ska se renare ut men jag har inte tid att tvätta det.

4. Embryolissens Lait-Crème Concentré

Lait-Crème Concentré av Embryolisse

Lait-Crème Concentré från Embryolisse är en fuktkräm för alla ändamål. fuktkräm och sminkborttagare. Deras webbplats kallar den här produkten en “24-timmars mirakelkräm” som förvandlar uttorkad hud med fuktgivande ingredienser. Det kan också användas för att förbereda huden för ansiktsmakeup.

Detta är underbart för kvinnor i collegeåldern eftersom det är det multifunktionell produkt. Du kan använda denna kräm som hudfärg, nattfuktighetskräm och / eller återfuktande sminkborttagare. Jag plockade upp en extra flaska som en present till min mamma, som har torr hud. Hon letar alltid efter en ny fuktkräm och den här produkten passade perfekt.

5. Neutrogena Formule Norvegienne Intense Repairing Moisturizer

Neutrogena Formule Norvegienne Intense Repairing Moisturizer

Neutrogena Formule Norvegienne Intense Repair Moisturizer är ett budgetköp till bara 4,49 euro (4,91 dollar i nuvarande växelkurser) på Citypharma. Denna produkt är svår att hitta på amerikanska apotek, men den är tillgänglig online.

Formeln är unik eftersom den innehåller glycerin, som naturligt finns på din hud. Glycerin extraheras från fetter eller lipider och främjar fukt i huden. Doften är väldigt lätt, så det finns ingen anledning att oroa sig för en obehaglig lukt.

Vad tycker du?

Jag kommer att sakna att kunna gå på tunnelbanan för att utforska Citypharma. Dessa produkter är kultfavoriter i Frankrike och över hela världen, och jag önskar att jag kunde gå tillbaka och ha alla dessa underbara produkter till hands. Jag rekommenderar att du stannar vid detta apotek om du någonsin är i Paris!

Så säg mig, vad tycker du om franska apotek jämfört med deras amerikanska motsvarigheter? Hur ser apoteken ut i de länder du har besökt? Finns det en produkt jag nämnde som du ska köpa? Jag kan inte vänta med att höra från dig!