estadisticas web Skip to content

4 fiktiva kvinnliga modeller för college kvinnor (och hur man klär sig som dem)

College mode

Vi har alla kvinnor i verkliga livet som vi ser upp till, från kvinnorna vi interagerar med till kändisarna. Men ibland existerar inte våra största inspirationer (utom i vår fantasi).

Så utan vidare, jag erbjuder min favorit fyra fiktiva kvinnliga modeller för college kvinnor. Med mycket olika karriärer, personligheter och stilar ger dessa kvinnor ovärderliga lektioner om hur man kan vara den bästa kvinnan (och fashionista) vi kan vara.

1. Leslie Knope

Leslie knope

Huvudpersonen i sitcom Parks and Recreation (2009-2015), Leslie Knope är en stadsanställd som aldrig ger upp.

Leslie Knope är en modern hjältinna inte bara för att han är en framstående person inom politiken, ett traditionellt manligt område. Hon också väldigt lojal, snäll, uppfinningsrik, stark, och hon du kämpar till slutet för vad hon tror.

Hon är också grundaren av Pawnee Goddesses, ett Girl Scout-företag som är dedikerat till att stärka flickor.

Leslie Knope Pawnee Goddesses motto: Jag är en gudinna, en härlig krigare drottning av allt jag tänker på, fiende till jämlikhet och rättvisa, hör mitt feminina brus

Mottoet för Pawnee-gudinnorna

Leslies makt är inte bara förankrad i hennes förmågor, utan i hur mycket hon legitimt oro speciellt vad den gör, vilket vi alla bör försöka efterlikna. Att vara riktigt cool handlar inte bara om att vara bra på jobbet eller skolan, det handlar också om hur du behandlar andra människor.

Leslie Knope Inspired Outfit

Bästa fiktiva kvinnliga modeller för college kvinnor: Leslie Knope.  Leslie-inspirerad ensemble med grå byxdräkt, svarta spetsiga klackar, svart blommig blus

Produkter: Jacka – Miss Selfridge; Byxor – Miss Selfridge; Skjorta – Oasis; Skor – Nordstrom Rack

Leslie klär sig på sätt som förtjänar att jämföras med Hillary Clinton (hon klipper till och med håret som Hillary i ett tidigare avsnitt). Den allmänna formeln ger dock mycket handlingsutrymme.

När du klär dig som Leslie, fråga dig själv: Ser jag ut som om jag är redo att hålla ett stumt tal någon sekund? Om ja, är ditt utseende komplett.

A byxdräkt Det är ett bra ställe att börja efterlikna Leslies stil, som Miss Selfridge ovan (även om butiken är internationell är frakt billig och webbplatsen visar amerikanska storlekar). Enkla svarta skor och en blommig blus som enkelt kan kopplas ihop med en kavaj kompletterar klädseln, men kavajen kan tas bort för en mer detaljerad skjorta eller så kan man bära läder istället för klackar.

Som jag har sagt tidigare, formel erbjuder flexibilitet.

Medan Leslie vanligtvis inte bär smycken, skulle enkla halsband, klockor och örhängen passa bra med denna outfit för smyckeälskare (som jag).

Oavsett om du kanaliserar Leslie till din stil eller ditt liv, kom alltid ihåg att Leslie inte gör någonting utan gott gammaldags självförtroende. När du är osäker, fråga dig själv: Vad skulle Leslie Knope göra? (#WWLKD)

2. Diana of Themyscira (Wonder Woman)

Bästa fiktionsmodeller för college-kvinnor: Diana of Themyscira (Wonder Woman)

Med den senaste utgåvan av 2017 Patty Jenkins-filmen, Wonder Woman hon har återigen återgått till rollmodellstatus för en helt ny generation kvinnor.

Diana av Themyscira det är väldigt hårt och verkligen fantastiskt med svärd och lasso, men det som gör henne till en så stark förebild för mig är hur hon behandlar andra människor. Hans resa genom ingenmansland ger mig kryp, men det som får mig att vilja bli en bättre människa är hur han får alla att känna sig nödvändiga och viktiga.

För Diana förtjänar alla respekt.

Wonder Woman Citat: Jag kommer att kämpa för dem som inte kan kämpa för sig själva

Ett citat från Patty Jenkins-filmen Wonder Woman

Att klä sig som Diana skulle naturligtvis innebära att man bär Wonder Woman-kostymen. Vilket kanske inte fungerar i de flesta verkliga situationer.

Så när du klär dig ut som Diana, ställ dig själv frågan: Kan du misstänka mig som en krigareprinsessa? Dräkten nedan försöker svara på den frågan med ett rungande “ja”.

Diana of Themyscira / Wonder Woman-kostym:

Bästa fiktiva kvinnliga modeller för college kvinnor: Diana AKA Wonder Woman.  Diana-inspirerad outfit med en blå klänning, Wonder Woman iPhone-fodral, guldarmband, röda strumpor, snörning av arbetsstövlar och klackar.

Produkter: Klänning – Boohoo; Strumpor – Wigwam; Stövlar – Bluefly; Fist – Sole Society; Armband – Venus; Tiara – Etsy; Telefonväska – Amazon

Här gjorde jag en outfit med färger i Wonder Woman-kostym: blå, röd och guld. Klänningen gör utseendet feminint, medan arbetsstöveln med klack introducerar lite maskulinitet som antyder hårdhet. Strumpor är ett roligt sätt att introducera en kontrasterande färg utan att alltför komplicera kläderna.

Smycken går tillbaka till Dianas Amazonas arv, med en manschett och armring som kan bäras på motsatta armar för att påminna dig själv (och alla andra) om att du i hemlighet kan vara en krigareprinsessa.

De två sista tillbehören är kanske lite mer bokstavliga, men Jag tar varje tillfälle att bära en tiara.

Precis som Leslie Knope utstrålar förtroende, Diana utstrålar adel och godhet. Hon är flickan som inspirerar oss att övervinna våra strider och ta rätt väg, särskilt när tiderna blir svåra.

Mindy lahiri

Bästa fiktionmodeller för college-kvinnor: Mindy Lahiri från The Mindy Project

Mindy lahiri

Stjärnan i Mindy Kalings show The Mindy Project (2012-), Mindy lahiri Hon är en OB-GYN och mamma (spoiler!), Och chef för sin egen fertilitetspraxis. Hon gör allt, hon gör det ofullständigt och hon ser det fantastiskt ut.

Mindy är väldigt ärlig, lite självisk och lite galen, vilket jag älskar för, om jag är ärlig, så är det många människor jag känner också. Men det jag gillar bäst med Mindy är det hon äger allt.

Till skillnad från många kvinnliga karaktärer i film och tv idag (men inte alls), håller Mindy helt med vem hon är. Och det är uppfriskande.

Mindy Lahiri Citat från The Mindy Project: Det är så konstigt att vara min egen förebild

Ett citat från Mindy Lahiri om att vara stolt över sig själv

Mindy är också känt för att ha på sig extremt ljusa färger. Hon älskar att klä sig ljust och djärvt, vanligtvis med klänningar eller kjolar.

Mindy Lahiri Inspired Outfit:

Bästa fiktionella kvinnliga modeller för college kvinnor: Mindy Lahiri från The Mindy Project.  Mindy-inspirerad klädsel med blommig klänning, gula örhängen, gula patentskor, gula kedjebandväskor och dubbar

Produkter: Klänning – Saks Off Fifth; Örhängen – Macy’s; Klackar – Nordströmställ; Väska – Bluefly

För att klä dig som Mindy, ställ dig själv en enkel fråga: Kan någon omedelbart se mig i en folkmassa? Om svaret är ja, lägg till ytterligare ett färgglatt tillbehör så är du klar. Här valde jag allt gult eftersom det är en rolig, solig färg som påminner mig om Mindys personlighet.

Till sist, Mindys avgörande kännetecken är henne känsla av rätten. Lagen, i motsats till vad många tror, ​​är inte bara en blind tro att du förtjänar något. Som Mindy Kaling, skaparen av Lahiri, skrev i sin självbiografi, “Varför inte jag?”

Lag är helt enkelt tron ​​att du förtjänar något. Vilket är fantastiskt. Den svåra delen är att du borde se till att du förtjänar det.

Så, för att verkligen efterlikna Mindy Lahiri, Acceptera vem du är, var den bästa du kan vara och sedan känner dig bemyndigad.

Veronica mars

Bästa fiktiva kvinnliga modeller för college kvinnor: Veronica Mars.  Veronica Mars gjutna bild.

Besättningen av Veronica Mars

Även om det kanske är det minst kända av gänget, kunde ingen lista över mina fiktiva modeller vara komplett utan Veronica mars i den, stjärnan i mitten av 2000-talet tv-show med samma namn (2004-2007).

(Jag har till och med en mugg som säger “Min beskyddare är Veronica Mars”).

Veronica är smart, resursstark, stark och i stort sett allt jag önskar att jag kunde vara. Hon är en tonårig privat utredare med förtroendefrågor och det perfekta svaret på alla situationer.

Men det jag älskar mest med Veronica är henne envishet. Hans liv blir ganska komplicerat, men han fortsätter framåt. Att sluta är aldrig ett alternativ.

Dessutom är det tufft.

Veronica Mars Citat: Jag har exakt samma dagliga kalender hemma.  Det är så jag vet att skönhet kommer inifrån.

Veronicas skarpa intelligens på skärmen

Att klä sig som Veronica Mars är den bästa frågan: Ser denna outfit ut som den är hemma i mitten av 2000-talet?

(För Veronica Mars-inspirerade mode baserat på filmen 2014, kolla in den här artikeln.)

Veronica Mars inspirerade outfit:

Bästa fiktion modeller för college kvinnor: Veronica Mars.  Veronica Mars-inspirerad outfit med utsvängda jeans, rödbrun t-shirt, grå väst för män, grön militärjacka, solbränna nyckelväska, svarta konversationsskor

Produkter: Jeans – American Eagle Outfitters; T-shirt – Abercrombie & Fitch; Väst – Vocni; Jacka – LE3NO; Skor – Zappos; Messenger Bag – Nordstrom Rack

Alternativt, om du vill klä dig i aktuella stilar, är nyckeln till Veronicas stil lager, militär estetisk och avslappnad blandning med semi-eleganta stilar, som väst / t-shirt-kombinationen ovan.

Och naturligtvis skulle ingen Veronica-outfit vara komplett utan en kurirväska, perfekt för att lagra allt du kan behöva när du arbetar i ett pennfodral.

Att emulera Veronica betyder att aldrig glömma var du kom ifrån och aldrig ge upp eller ge upp, lektioner som vi alla kan ta med oss ​​till college och därefter.

Oavsett om du gillar byxdräkter eller t-shirts, fungerar dessa fyra fiktiva kvinnor som modeikoner och påminner oss om att vi måste vara självsäkra, snälla, ha rättigheter och vara ihärdiga – vara oss själva och stå upp för andra, och ser fantastiskt ut medan vi gör det.

Låt oss veta i kommentarerna!

Vilka är dina fiktiva förebilder? Finns det TV-karaktärer vars stil du stjäl? Vilka av dessa kvinnor tycker du mest om? Vad gillar du minst?