maquillaje

4 fantastiska skönhetsprodukter för veganer

College mode

smink

Efter att ha läst kommentarerna i mitt inlägg förra veckan om miljövänliga badprodukter, upptäckte jag det mycket du gillar att läsa om eko-chic skönhetsprodukter.

Jag klandrar dig inte; Kosmetika och skönhetsprodukter är en häftklammer i de flesta högskolestudenters liv, och att använda produkter som a) får dig att se helt sexig ut och b) räknas som din “goda gärning för dagen” är ett roligt och positivt sätt att ge tillbaka till planeten.

Så det här inlägget handlar om veganska skönhetsprodukter.

Veganskönhet 101

Vad gör exakt en produkt veganvänlig? Det enklaste sättet att förklara vad “veganvänligt” betyder är att tillhandahålla en kort lista över några ingredienser som ofta finns i kosmetika som inte vegan Några populära exempel på Icke-veganska ingredienser i skönhetsprodukter inkluderar:

  • Bivax (eller pollen)
  • Lanolin (från får, används i vissa fuktighetsgivare)
  • Ister
  • Allt gjort med siden
  • Fiskvågar (på vissa läppstift)
  • Mejeriprodukter eller vassleprodukter

Veganprodukter är också Ej testad på djur.

Att köpa veganprodukter är lättare än du tror. Många populära företag, från MAC till Urban Decay, erbjuder redan ett bra urval av djurfria produkter. Det finns också företag som erbjuder en komplett meny med veganska alternativ.

4 veganska skönhetsprodukter att prova

Här är fyra av de bästa veganska skönhetsprodukterna som jag har valt åt dig:

1. Urban Decay Vegan Eyeshadow Palette

vegansk ögonskugga urban förfall

Produkter: Urban Decay Vegan Eyeshadow Palette (slut på lager, men här är en lista över alla UD veganögonskuggor)

Jag älskar Urban Decay sedan jag började sminka mig för över 10 år sedan (och den dag i dag svär jag fortfarande på deras helt ”överst” ögonskugggrunder, det är lojalitet!). Vad gör Urban Decay till ett av mina favoritmakeupmärken? Bortsett från dess färgglada och unika sortiment av kvalitetsögonskuggor, grundfärger, ansiktsprodukter och superkreativa produktförpackningar, Urban Decay’s Allt linjen är grymhetfri (inga djurförsök!) och mer än hälften av dess skuggor är vegan!

Du skapade nyligen denna specialutgåva med begränsad upplaga. helt vegan ögonskuggspalett, tillgänglig från Sephora. Jag vet inte vad som uppmuntrar mig mer, det exklusiva veganska, neutrala, rika 4-skuggsetet eller den resande storlek drycken av primer och eyeliner som följer med paletten. Vilket djur (och smink!) Älskarens dröm går i uppfyllelse.

2. Pin Up Cosmetics Cupcake Vegan Lip Balm

Pin Up Cosmetics Cupcake Lip Balm

Produkter: Pin Up Cosmetics Cupcake Lip Gloss

Jag upptäckte just detta företag förra veckan, och jag är redan i total lust med deras ostiga och grymma produktlinje. Pin Up Cosmetics inspirerar från 1950-talets tjejer och erbjuder veganska / naturliga mineraliska slöjor, stiftelser, ögonskuggor och läppglansar med roliga namn som “Gorgeous Gracie” och “Dolled up Donna.” Mitt val? de cupcake Helt vegansk läppbalsam, gjord med olivolja, bivax och rena mineraler. Låter gott!

3. Frodig massageterapi bar

frodig massagebar

Produkter: frodig massageterapi bar

Från första gången jag gick in i en frodig butik var jag hakad – jag blev (glatt) översvämmad av prover, en handmassage och några av de sötaste luktande kroppslotionerna där ute, allt från den underbara, vänliga personalen. Men det är inte bara från Lush Fantastisk Produkter som får mig att komma tillbaka: Enligt deras webbplats är Lush ett grymhetsfritt företag som använder färska ingredienser, tillverkar sina produkter för hand och skapar förpackningar från återvunnen eller ingen förpackning (du kan ta hem det mesta av dina produkter tvålar som de är!).

Min favorit frodiga produkt genom tiderna är definitivt Terapeutisk massagebar. Den är perfekt som fuktkräm efter duschen och lugnar även den törstaste huden med helt organiska oljor och en superren, mild doft.

4. MAC Pro Lash Mascara

mac-pro-lash

Produkter: MAC Pro Lash Mascara

Jag älskar absolut MAC-mascara, och när jag upptäckte det MAC Pro Lash Det fungerar inte bara som en charm, det är också helt vegan, jag blev ännu mer kär. En eller två lager MAC Pro Lash motsvarar omedelbart långa, voluminösa (och helt mörka) fransar. Jag har provat massor av olika masker i ett fåfängsförsök att fixa mina glesa fransar, och det här är det enda som gör det åt mig varje gång. Om du letar efter en högkvalitativ vegansk mascara är Pro Lash det den sista.

Mer information. om veganska produkter:

Vad tycker du?

Äger du någon av dessa veganska skönhetsprodukter? Vad tycker du om dem? Känner du till några andra veganska skönhetsprodukter som jag inte nämner, men tycker att de är värda erkännandet? Vad tycker du om veganska skönhetsfrågor som djurförsök och användningen av animaliska biprodukter i formler? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta!