3 DIY luftfräschare tillverkade av återvunna material

3 DIY luftfräschare tillverkade av återvunna material

5 fördelar med att sprida eteriska oljor (+ 8 recept du behöver prova)

Jag gav nyligen mitt kontor en liten makeover. Slutligen har jag lite plats för alla böcker och material jag har samlat in (tydligen är en blogg en bra ursäkt för att bygga ett bibliotek). Men det bästa med bokhyllor? Få visa fina saker! Och naturligtvis innehåller vissa av dem aromer som får mig att le varje gång jag går in i rummet. För att hedra # EarthDay, prova en av dessa 3 enkla DIY luftfräschare för att naturligt dofta ditt hem med återvunna material. Tänk på dessa som miljövänliga konstverk.

Återvunnen DIY-diffusor | 3 naturliga luftfräschare1. Återvunnen DIY-spridare

En återvunnen kryddflaska är den perfekta basen för en vacker diffusor. Kombinera 1/4 kopp vatten med 1/4 kopp vodka och tillsätt 20 (eller mer) droppar av dina favorit eteriska oljor. Jag använde en kombination av citron, citrongräs och rosmarin. Rör sedan om det för att blanda allt.

Rengör din återvunna flaska inifrån och ut. Tillsätt sedan den flytande eteriska oljekombinationen, med en droppe matfärgning om du gillar lite färg. Du kan använda bambusspett (du kan behöva klippa dem i rätt storlek) eller små torra grenar om du inte har käppar. Alla dessa naturliga material extraherar vätskan och släpper doften i luften. Tillsätt mer flytande och eteriska oljor efter behov.

2. Doftande havsglas

Doftande havsglas |  3 naturliga luftfräschare

Havsglas är så vackert i en liten skål, så lägg det ut! Tillsätt några droppar eterisk olja eller en handfull torkad lavendel för en lugnande doft som får dig att känna att du är på semester (nästan!).

3. Apelsinskal luftfräschare

Apelsinskal luftfräschare

Har du ett mögligt utrymme? En saltfylld apelsin gör underverk för att absorbera fukt från luften medan den avger en ny doft. Skapa bara insidan av en halv apelsin och fyll den med sten eller havssalt. Tillsätt några droppar orange eterisk olja för att förbättra den friska doften.