College Fashion

15 måste-ha sommarhårtips för att hålla håret hydratiserat och friskt

College mode

Bästa sommarhårtips som varje kvinna behöver vetaPexels

I det här inlägget ska jag ge dig tips och tricks för sommarhårvård för att hålla håret friskt under sommarmånaderna.

När temperaturen ändras är det viktigt att uppdatera din hårvårdsrutin så att dina lås ser bäst ut.

Beroende på sommarklimatet där du bor (till exempel om det är torrt eller fuktigt) kan håret bli extremt sprött eller mycket fet, det vill säga om du inte tar hand om det ordentligt.

Vi vill alla ha det glänsande håret som en hästman som modellerna i varje annons verkar ha. Lyckligtvis är det inte så svårt att uppnå oavsett din hårtyp! Här är tips för sommarhårvård du behöver veta för att ditt hår ska se bäst ut:

# 1: Välj ett bra schampo

Köp från Amazon.com

Så här börjar allt! Rätt schampo är så viktigt, dubbelt så under sommarmånaderna när du kan tvätta oftare.

Om du brukar tvätta håret varje dagDet finns schampon, som denna OGX, designad speciellt för det. Det har en lättare mängd kemikalier så att ditt hår inte behöver uthärda en sådan tung tvätt.

Obs: Jag rekommenderar endast tvätta varje dag om det är nödvändigt för sport eller att utsättas för värme hela dagen; annars, försök att tvätta så lite som möjligt. (Försök ha på dig ett duschmössa eller håll håret i en bulle medan du duschar.)

Om du tvättar den varannan dag eller var 2-3: e dag, så jag rekommenderar något återfuktande för torrt normalt hår (leta efter ord som är rikt på fukt till det här TRESemme-schampot) och något näringsrik och oljefri för normalt oljigt hår (håll dig borta från arganolja, marulaolja och allt det roliga för det här steget).

Allt som sagt, ingen känner ditt hår bättre än du, så justera därefter.

# 2: Välj ett bra balsam

Detta beror på det sista steget, och igen känner du ditt hår bäst, så justera det baserat på din hårtyp!

När det gäller sommaren, om jag befinner mig på en särskilt fuktig plats, gillar jag att prova något. frizz mjukgörare. Shea Moisture Conditioner som vi pratade om i vårt sommarhårprodukter är bra!

Eller, om det är torrt ute, gillar jag att ha på mig något arganolja, som denna OGX-balsam, är det mer hydratiserande. När jag gör det här ser jag till att inte använda det för nära hårbotten så att det inte orsakar överflödig oljeproduktion.

# 3: Värme är inte din bästa vän

Värme ska användas sparsamt Och detta är dubbelt sant när det redan är så varmt ute!

Försök att undvika värmestylning av ditt hår så mycket som möjligt. Det bästa med sommaren är att du inte fryser om du går ut med vått hår, vilket gör det lättare. Och använd dessa plattångar och papiljotter så lite som möjligt.

Men om du behöver använda värme på ditt hår (som vi alla gör då och då), var snäll mot dina lås genom att använda en värmeskyddsspray som de ovanför dig.

# 4: hitta en bra hårolja eller lämna den i balsam

Dessa är så underskattade! Om du behöver styla håret lätt eller ha lite krusid, är det en bra och riktigt enkel lösning att köra händerna genom håret med lite hårolja eller lämna balsamet på fingertopparna.

(Speciellt om du har tjockare eller lockigt hår är detta ett måste!)

Skillnaden mellan de två, enligt min mening, är att jag tycker att håroljan är lite lättare och får ditt hår att lysa lite mer. Men om du har fet hår och du bara behöver lite fukt, låt balsamet vara kvar bärs innan din stil skulle vara vägen att gå!

# 5: doftande sprayer gör inte nödvändigtvis ont

Pacifica hår och kroppsdimma

Det finns några härliga doftande hårdimmar, och även om hårparfym inte nödvändigtvis låter så bra för din hälsa, har jag upptäckt att de flesta av dem inte skadar. (Saken att se upp för är alkoholhalten och sprutar självklart sparsamt.)

Jag tycker att hårdimmar kan vara en bra sätt att uppdatera mitt hår när jag inte har tvättat det på ett tag. Och om du väljer en bra (som denna Pacifica, som har fantastiska recensioner), kommer doften att vara kvar i ditt hår tills ditt nästa schampo!

# 6: Om du ska använda torrschampo, välj klokt!

De flesta torra schampon kommer inte att vara för bra för ditt hår om de används regelbundet, och jag skulle inte rekommendera att ersätta torrschampo mot vanligt schampo alls.

Med det sagt, när du har bråttom eller är mycket upptagen eller ditt hår bara behöver lite volym, kan torrschampo gå långt!

Det finns också massor av olika typer, så som alltid, försök hitta en som passar din hårtyp. Den här är perfekt för sommaren eftersom den texturerar och ger en fantastisk kokosnötdoft till ditt hår. (Se vår lista över de bästa torra schampon för fler rekommendationer.)

# 7: Din hårborste verkligen gör verkligen skillnad

Om du tycker att borsta håret är ett smärtsamt eller till och med lite svårt exempel, kan din hårborste vara problemet.

Personligen tog det mig ganska länge att hitta något som passade mig (och att inse att det aldrig är bra att borsta håret när det är vått, det borde alltid vara halvtorrt)!

Tangle Teezer-borsten ovan är ett populärt val, eftersom du kan använda den på vått hår om det behövs och det gör inte ont som andra borstar gör. Det har miljontals femstjärniga recensioner av en anledning.

Ett annat tips är att köra en hårkam genom håret efter att du borstar det. Detta hjälper till att minska trassel och krusning.

# 8: Ja, det är en kliché men … drick mycket vatten

Foto av ett kvinnadricksvatten

Ja, du har hört det en miljon gånger, men det beror på att det fungerar. Gå till hydreringsstationen för att få lite vatten. Det är nyckeln till att ha friskt hår under sommarmånaderna.

Att hålla sig hydratiserad hela sommaren är viktigt inte bara för ditt hår utan för hela kroppen. Genom att dricka mer vatten under dagen, det kommer att släcka din törst och hålla huden och håret friskt.

# 9: byt örngott för att bekämpa frizz varje dag

Din örngott av bomull kan sabotera ditt hår. Om du inte redan har gjort det, var noga med att byta ut din bomulls örngott för en siden.

Silke örngott sätter mindre friktion på håret när du snurrar. Du vaknar med mindre krusigt hår (och mer tid på morgonen!) Och med tiden kommer du att se färre utbrott och friskare lås.

Denna fantastiska satin örngott från Amazon är otroligt prisvärd och kommer i alla färger under solen.

# 10: Skydda ditt hår från solen med tillbehör

UV-strålar kan skada håret på sommaren, så när det är möjligt är det viktigt att skydda håret från solen. Det här är ett utmärkt tillfälle att fylla på vackra tillbehör!

När du sover på stranden eller går i den brännande solen, använd hattar och pannband till din fördel. Stora mössor, basebollkepsar eller tjocka pannband är perfekta för sommarkläder och kan hålla håret i kontroll när du är ute i solen.

# 11: Ta kalla duschar när det är möjligt

Kvinna som tar en dusch

Här är ett enkelt tips för sommarhårvård som verkligen fungerar – när du väl är van vid det kommer du att bli förvånad över skillnaden det gör.

Efter en dag av svett och värme låter en kall dusch väldigt uppfriskande. Inte bara kommer uppdatera dig, men det kommer att stärka ditt hår. Varmt vatten i håret, även om du använder fuktgivande produkter, kan torka ut det.

Dra nytta av sommarvärmen och ge ditt hår lite kallt vatten, det kommer att tacka dig.

# 12: Experimentera med andra stilar än samma snäva hästsvans

Kvinna med flätor

Att slå fukt kan vara en stor utmaning, även med ytterligare produkter.

Om du har naturligt hår har vi en omfattande guide till våra favorit sommarfrisyrer för tjocka och lockiga hårtyper.

Om ditt hår är rakt eller vågigt, se till att kolla in vår guide till några av våra favoritflätor för raka och vågiga hårtyper!

# 13: Glöm inte att skämma bort dig själv med hårmasker

För mig är hårmasker viktiga på sommaren för att hålla mitt hår snyggare. Den här sommarens hårvårdstips är också ett utmärkt sätt att ta hand om mig själv när jag känner mig stressad.

Bär en hårmask när du är i duschen eller låt den vara på över natten för en återfuktande behandling som ger ditt hår en boost. Denna Biotin Stärkande är min personliga favorit just nu.

# 14: Eller prova hemgjorda hårvårdsmasker

Hemlagad hårvårdsmask

Om du inte vill betala för en hårmask är vi stora DIY-fans! (Se våra favorit DIY skönhetsrecept för sommaren här.)

Vissa livsmedel med mycket protein och mineraler, som ägg och honung, kan vara en snabb lösning för torrt hår och en rolig aktivitet runt huset. Gör en hårmask med helt naturliga ingredienser så att håret går från tråkigt till drömmande.

# 15: Glöm inte vanliga hårklippningar

Kvinna som får sitt hårklipp

Att simma i salt eller klorerat vatten och sedan sitta i solen är det perfekta receptet för torrhet och i slutändan återvändsgränder.

TILL Undvik skarpt hår, trimma hårets nedre tum med några veckors mellanrum för att upprätthålla friska lås. Uppenbarligen är det lite mer besvär än vanligt att komma till salongen 2020 (och säkerhet kommer först!), Men om det är säkert att gå dit du är, försök att klippa håret var 8: e vecka eller så.

Lämna en kommentar nedan!

Det här är våra favorittips för lyxigt, löst hår i värmen.

Vilka är dina bästa tips för sommarhårvård? Har du en favoritprodukt? Hur förändras din rutin när det är varmt ute? Jag vill veta, låt mig veta i kommentarerna nedan!

Tillsammans kan vi alla bekämpa frizz!