12 grandes beneficios para la salud del aceite de ricino

12 stora hälsofördelar med ricinolja

12 stora hälsofördelar med ricinolja

Huvudsakligen känd för sina fördelar för hår och hud, har ricinolja några fantastiska terapeutiska fördelar som många av oss inte är medvetna om. Även om våra äldre alltid har pratat om fördelarna med ricinolja, är de flesta av oss bara medvetna om fördelarna för hår och hud. Utöver detta är ricinusbönor kända för sina antibakteriella egenskaper och olika medicinska och terapeutiska fördelar. Så här är ricinolja fördelaktigt på ett annat sätt …

För att öka immuniteten

För dem som följer naturopati stärker ricinolja immunförsvaret genom att öka vita blodkroppar och därmed bekämpa infektioner. Ricinolja har också visat sig öka antalet T-11-celler (en typ av vita blodkroppar) och produktionen av lymfocyter i blodet inom några timmar efter appliceringen. Detta startar kroppen att skapa fler antikroppar, liksom att döda virus, svampar, bakterier och cancerceller.

Ricinolja förbättrar också blodflödet, bröstkörtelns hälsa och lymfdränering. Viss forskning har visat att patienter som använder ricinoljepaket har en signifikant ökning av lymfocytproduktionen jämfört med patienter som använder placebopaket. Lymfocyter är kroppens naturliga sjukdomsbekämpare som attackerar främmande inkräktare som bakterier och andra toxiner. Lymfsystemet påverkar matsmältnings- och cirkulationssystemet och det är därför det också hjälper dig att avgifta, stödja hjärthälsa och lösa matsmältningsproblem. Ricinolja hydrolyseras i tunntarmen av bukspottkörtelnzymer, vilket leder till frisättning av glycerol och ricinolsyra, tillsammans med andra fördelaktiga metaboliter.

shutterstock_403734106

Öka cirkulationenImmunitet och adekvat blodflöde går hand i hand. Om ditt lymfsystem inte fungerar kommer du att få en kronisk sjukdom. Cirkulationssystemet är avgörande för att hålla oss vid liv genom att transportera syre till våra celler. Ricinolja har visat sig hjälpa till i blodflödet.

Att framkalla förlossning: Många gravida gravida kvinnor får ricinolja genom munnen, eftersom det framkallar förlossning genom att driva livmodern att dra ihop sig enligt gynekologer. Ricinolsyra i oljan aktiverar prostanoid EP3-receptorn i livmodern, vilket underlättar förlossningen. Det rekommenderas dock inte i många fall, eftersom det gör kvinnan illamående.

Att bli av med mullvad och cystor.

Att applicera ricinolja med en nypa bakpulver på det infekterade området är känt för att ge det önskade resultatet. Faktum är att den topiska appliceringen av ricinolja också löser problemet med cystor och liktorn genom att lösa dem. Ricinolja sägs också hjälpa till att lösa cystor i äggstockarna, eftersom fettsyran i ricinolja lätt absorberas genom huden.

shutterstock_654687595

För förstoppning

Ricinolja är också fördelaktig som laxermedel – när det tas oralt släpps ricinolsyra i tarmen och börjar sedan fungera som laxermedel. Värmen som skapas av ricinolja initierar åtgärden som hjälper matsmältningsprocessen och rensar systemet vilket hjälper till med korrekt avföring.

För att behandla ledvärk

Ricinolja är känd för att behandla artrit, dess antiinflammatoriska egenskaper gör den till en idealisk massageolja för lindring av ledvärk, nervinflammation och muskelsmärta. Massera fogen med ricinolja och placera en varmvattenflaska hjälper till att lindra smärta. I fall av artrit kommer denna process, om den upprepas två gånger i veckan, att ge bättre resultat.

Minskar symtom på artrit

Sedan antiken har ricinolja använts som en naturlig behandling för artritsmärta, inflammation och ledvärk. Castorolja har naturliga antiinflammatoriska egenskaper som gör den till en idealisk massageolja som kan appliceras på ömma muskler och leder.

Du kan prova att massera det drabbade området med ricinolja följt av en varmvattenkompress. Om du följer denna praxis under en vecka kommer du att känna smärtan minska någon gång.

shutterstock_453285136

Gör ditt hår starkare och tjockare.

Ricinolja är mycket bra för ditt långa, glänsande hår. Att använda ricinolja två gånger i veckan kan hjälpa ditt hår att växa snabbare, starkare, blankare, tjockare och mjällfritt. Ricinolja har omega-6-fettsyror som går till hårrötterna och förbättrar cirkulationen.

De svampdödande och antibakteriella egenskaperna hos ricinolja kan hjälpa till att ta bort mjäll och läka infektioner i hårbotten.

Recept: Blanda en matsked ricinolja med en matsked olivolja och tillsätt en halv citronsaft, applicera masken på hårrötterna i cirka 30 minuter och skölj sedan med schampo.

Ricinolja är också mycket bra för att kontrollera håravfall.

Recept: Blanda ricinolja och olivolja i en servering 4: 6 och applicera två gånger i veckan. Du kommer att kunna se förändringen om två månader.

Läker torr, irriterad, solbränd eller akne-benägen hud

Vill du bli av med akne för alltid? Här är lösningen, använd ricinolja. Den ricinolsyra som finns i ricinolja gör det till ett utmärkt naturläkemedel mot akne. Tränger djupt in i huden och bekämpar bakterieväxt som kan täppa till porerna. Mjukar upp och återfuktar irriterad hud samtidigt. Det fungerar också för att lösa djupare problem som orsakar utbrott, såsom en ohälsosam balans mellan bakterier i tarmen och hormonella obalanser.