estadisticas web Skip to content

12 Dos och Don’ts vid jobbintervjun

College mode

Andie på kontoret i filmen The Devil Wears Prada

När vi närmar oss slutet av läsåret kommer många av oss att göra sommarpraktik / jobbintervjuer, inklusive mig själv. På College Fashion har vi redan redogjort för hur man klär på en jobbintervju och hur man får en drömpraktik. Förutom att klä sig för att imponera och förbereda relevanta men insiktsfulla frågor för din intervjuare måste din smink och hår se naturligt och polerat ut för att intervjun ska lyckas.

Makeup för jobbintervju Det kan vara knepigt eftersom du vill se till att du gör ett bra intryck, samtidigt som du ser naturligt och elegant ut. Det här inlägget hjälper dig att uppnå det perfekta intervjuutseendet för att hjälpa dig att betygsätta ditt drömjobb / praktikplats!

Även om du bara söker sommarjobb eller praktik kan det finnas några tips här Ta bort gissningen när du förbereder dig för en intervju:

GÖR: Bär lätt, naturlig smink!

Även om smink är ett utmärkt sätt att uttrycka sig, oavsett vilken typ av intervju du har, är det bäst att vara konservativ med din smink. Du vill att din naturliga skönhet ska lysa igenom, så håll din smink så lätt som möjligt!

Behöver du produktrekommendationer? Kolla in mina val nedan. Jag valde dessa produkter eftersom (med undantag av foundation och concealer), de är universellt smickrande, trevliga och neutrala. Undvik bara de ljusa nyanserna i paletten och fokusera på neutrala mattor. När de appliceras med en lätt beröring hjälper dessa produkter din naturliga skönhet att lysa igenom.

Makeup för jobbintervju: Bästa foundation, concealer, ögonskugga, rodnad och nagellack för jobbintervjuer

Produkter: Foundation – Revlon Colorstay, Blush – MAC Blush in Blushbaby, Eyeshadow Palette – Morphe Bronzed Babe Palette, Concealer – Tart Tape, Nail Polish – OPI Nail Lacquer in Samoan Sand

GÖR INTE: Gör ditt bästa med smink.

Jag vet att du vill se bäst ut för din intervju, men när det gäller skönhet på arbetsplatsen är mindre mer. Här är några produkter som jag rekommenderar att du undviker för en lyckad intervju.

Undvika:

  • Tung eyeliner
  • Ljust färgad ögonskugga
  • Tjock, pulverfundament
  • För glänsande läppar
  • Ljusa färgade naglar
  • Allt med glitter på det

GÖR: Välj mer naturliga nyanser.

Colourpop Double Pressed Eyeshadow Palette Förstå

Som nämnts ovan är neutrala nycklar. När du applicerar rodnad, ögonskugga, läppstift eller någon annan produkt som ingår i din vanliga sminkrutin är det bäst att välja mer naturliga och jordnära toner och undvika ljusa eller för ljusa toner. Tänk på matta ögonskuggor i bruna som är en nyans eller två mörkare än din hudton.

Neutral smink passar bra till alla kläder du väljer och hjälper dig att förbättra det du redan har för dig själv. Det är vad du vill ha i din jobbintervju makeup look!

GÖR: Tänk på företagets atmosfär / företagskultur.

Jobbintervjuer är inte en one-size-fits-all-affär. På samma sätt som du vill anpassa ditt personliga brev och återuppta för varje potentiellt nytt jobb kan du också överväga att ändra utseendet på din intervju.

För ett jobb i en banbrytande butik kan det vara mer meningsfullt att skräddarsy ditt sminkutseende för att passa aktuella trender, för att visa din förmåga att hålla koll på vad som är varmt. (Överdriv inte det, det är alltid bättre att göra fel på den mer konservativa sidan när du är osäker.) För en kontorsposition med en mycket mer professionell företagskultur är mindre makeup definitivt en säkrare satsning. .

Som ordspråket säger, “klä dig för det jobb du vill ha, inte det jobb du har” (dvs vara en högskolestudent).

INTE: Använd mörkt eller vampigt läppstift.

Wet N Wild Catsuit Megalast Liquid Matte Lipstick i lila panik

Det här kan tyckas vara oklart, men de mörkare läppstiftfärgerna är lite för djärva och intensiva för en anställningsintervju vid första intryck, oavsett vilken position du söker.

Dessutom undviker du mörka färger att dina tänder inte blir fläckade av misstag samtidigt som du förklarar varför du är perfekt för jobbet.

ATT GÖRA: Välj ett naturligt matt flytande läppstift.

Skönhetsbageri Matt läppvisp i honung

Om du ens ska ha läppstift till intervjun (för att läppstift ibland är allt du verkligen behöver), se till att du väljer något som ser naturligt ut. Som nämnts ovan är det värsta läppstiftfel du kan ha under en anställningsintervju att få dina tänder färgade utan att du ens märker.

Beauty Bakerie Matt läppstift finns i en mängd “dina läppar men bättre” nyanser och är helt matt och motståndskraftig mot rörelse.

GÖR: Håll håret rent och ur ansiktet.

Du kanske inte inser att du gör det, men du är förmodligen skyldig till det här: De flesta slår håret när de är nervösa. Även om DU inte tänker mycket på detta beteende, för intervjuaren, kan det vara en otrolig distraktion. Så håll håret borta från ansiktet under en intervju för att undvika att leka med dina lås.

Om du har lugg, klippa dem med en bobby-stift så att de inte faller i ansiktet och du behöver inte oroa dig för att de kommer i vägen. Jag har ingen lugg, men jag bär vanligtvis mitt hår halv upp och halv ner för det känns bekvämare för mig. Vissa tjejer föredrar att sätta håret i en snygg bulle eller hästsvans, men det är upp till dig. Se bara till att ditt hår vänder tillbaka och ur vägen.

INTE: Använd stark parfym.

Det knepiga med att bära parfym är att du verkligen inte vet hur stark din doft kan vara för andra människor. Gå därför alltid efter “mindre” om du inte är säker på hur stark den luktar.

Jag skulle också rekommendera att dagen innan din intervju slösar du dig i din typiska mängd parfym och ber en nära familjemedlem / vän att berätta hur stark den är. På det här sättet vill du inte gå in i din intervju och dominera din intervjuare med din parfym.

INTE: Prova nya skönhetsprodukter i en anställningsintervju.

Sephora Nyheter

Så upphetsad som jag alltid är att prova nyköpta skönhetsprodukter, måste jag påminna mig själv om att det finns en tid och en plats att experimentera.

Med nya föremål vet du aldrig hur de kommer att fungera eller om de kommer att se bra ut eller inte på en timme, så det är bäst att spara dessa produkter till senare.

VAD DU GÖR: Lita på de produkter du känner och älskar att se bäst ut.

Det är självklart att om du vet att en viss foundation + primer-kombination kommer att hålla din hud felfri i timmar, och du vet den perfekta rodnadskuggan för en naturlig rodnad, det här är de produkter du vill markera på din dag av intervjun.

Ännu bättre, om du redan har en naturlig sminkrutin som ser professionell ut för alla anställningsintervjuer, återskapa den bara!

GÖR INTE: sätta på smink medan du bär intervjudresset

Händerna i badrockens ficka

Åtminstone, om du har din intervjudräkt före smink, se bara till att täcka över den med en morgonrock. På så sätt kommer du att undvika att få slarviga sminkfläckar på dina kläder precis innan de ska lossna.

Proffstips: Om möjligt kan det vara till hjälp att träna det sminkutseende du vill ha under din intervju med den outfit du planerar att ha på dig, att vara så beredd som möjligt.

GÖR: Var passionerad!

“Den sötaste smink av en kvinna är passion. Men kosmetika är lättare att köpa. ” ~Yves saint laurent

Oavsett hur cool din outfit är eller hur perfekt din makeup är, vad som verkligen kommer att få jobbet gjort är din personlighet och din passion. När du går till din jobbintervju, visa dem hur passionerad och självsäker du är. Första intryck har stor inverkan, men om du inte har en passion för ditt jobb kommer ingen att vilja anställa dig.

För att referera till en av våra favoritfilmer, i The Devil Wears Prada, kanske Anne Hathwayways karaktär inte har det exakta “utseende” som tidningen Runway letade efter, men hon var säker och gjorde sin väg. Och slutligen, det var det som fångade uppmärksamheten hos hennes chef, Miranda. Gilla Andy och ha förtroende för dig själv och visa dem att du är allt de vill ha i en praktikant eller anställd.

Dina tankar?

Vilken typ av skönhetsprodukter använder du för jobbintervjuer? Vad gör du för att förbereda dig för den oroväckande intervjun? Jag skulle gärna veta hur alla dina intervjuer går!