estadisticas web Skip to content

12 bästa teer för klar, strålande hud

12 bästa teer för klar, strålande hud

Te erbjuder oss så många hälsofördelar-in och ut. Vissa teer kan sänka dåligt kolesterol och minska risken för hjärtsjukdomar, medan andra har antibakteriella egenskaper och kan bekämpa sömnproblem. Men visste du att te också är bra för vår hud? För att se fördelarna kan du dricka, applicera direkt på huden eller använda extrakt. Det finns många att välja mellan, och var och en arbetar på sitt sätt för att hålla din hud vacker.

De bästa teerna för din hud

12 vackra hudteer för att börja dricka

Allt börjar från insidan. När interiören fungerar ordentligt visas den på utsidan. Och viktigast av allt, te börjar med vatten, den viktigaste delen av frisk hud. Människor har druckit te i tusentals år och det är klart varför.

1. Kamomillte

Sömn är ett måste för att bibehålla en strålande hudfärg, vilket kan göra kamomill till det mest populära teet för huden. När du inte sover bra kommer din spegel att visa effekterna. Nästa gång du ser mörka ringar krypa, lägg lite kamomill te ögonpåsar för att minska svullnader och bli av med det trötta utseendet.

Dess avslappnande egenskaper gör det också till ett utmärkt te för röd och irriterad hud. Och inte bara gör det Kamomill främjar avslappning och sova, men den är fylld med quercetin, som skyddar din hud från solskador med dess kraftfulla antioxidantegenskaper. [source].

2. Jasminte

Det luktar inte bara vackert, Jasmine te har faktiskt antioxidant och antibakteriella egenskaper som håller immunförsvaret friskt [source]. Avslappnar och utvidgar blodkärlen för att ge en rik blodtillförsel med alla dess näringsämnen till huden. [source]. Kan förhindra tecken på åldrande, hjälper till att läka sår. [source]och till och med behandlar hudåkommor som akne [source].

3. Grönt te

Grönt te är också full av agenter som bekämpar solskador. För mycket exponering för solen kan öka risken för hudcancer och åldern din hud i förtid.

Katekiner i grönt te, såsom EGCG [source], är kraftfulla polyfenoler som kan bekämpa fria radikaler och därmed minska hudskador, ge skydd mot ultravioletta strålar och förhindra rynkor. [source]. Dessa kraftfulla katekiner har också visat sig återuppliva döende hudceller och främja friska nya celler. Prova detta Energidryck för grönt te för en fantastisk huduppgång.

4. Rooibos

Även känd som Red Bush Tea, rooibos Det har använts i tusentals år i Sydafrika och kan behandla olika hudåkommor. Flavonoiderna i rooibos antas bekämpa oönskade patogener och hålla eksem och akneutbrott i schack.

Detta röda te bekämpar även tecken på åldrande tack vare superoxiddismutas [source]. Den har kraftfulla antioxidanter som arbetar för att neutralisera fria radikaler. [source] och fördröja utseendet på fina linjer. Prova det här Rooibos Sun Tea.

5. Svart te

Förpackat med antioxidanter, bekämpar svart te också fria radikaler i kroppen (se ett litet tema här med te?) Och saktar ner åldrandetecken. Det har också antiinflammatoriska egenskaper och ökar ett hälsosamt immunsystem på grund av höga nivåer av koffein. [source], som kan förhindra förkylningar och virus som negativt påverkar vår hud.

Nästa gång du funderar på att njuta av en kopp te, försök att applicera en svart te skölj rakt i ansiktet.

6. Maskros te

Maskrosor är inte bara ogräs som tar över din trädgård. De är utsökta i sallader, de ger bra te och de har fantastiska fördelar för din hud och inre organ.

Maskros rotte Den är fylld med antioxidanter och immunförstärkande egenskaper som hjälper huden att se ung och fräsch ut. Bäst känd som en stor avgiftare och en anhängare av leverfunktion, kan det hjälpa matsmältningen, vilket också påverkar hudens utseende. [source].

7. Ingefära

Ingefärste är fylld med antiinflammatorisk kraft för att hjälpa matsmältningen och huden [source]. Det har visat sig att när matsmältningskanalen kopplas bort, kan huden också drabbas och besvärliga dermatologiska tillstånd kan uppstå. Ingefära hjälper också till att förhindra förkylningar, vilket kan försvaga vårt immunsystem och påverka vår yttre skönhet.

8. Mintte

Det bästa teet för huden: 12 te för att börja dricka

Denna ört hjälper mer än bara magbesvär. Mentol in mynta gör detta te till ett utmärkt alternativ för fet hud genom att minska oljeproduktionen och stimulera cellförnyelse. Detta tar bort döda hudceller och håller din hud konstant glödande. Det har visat sig vara till hjälp vid behandling av kliande hudsjukdomar som eksem och dermatit. [source]. Det är också en kraftfull antioxidant och hämmar bakterier. [source], vilket kan hjälpa till att kontrollera åldrande och akne.

9. Vitt te

vitt te den har ännu fler antioxidanter än grönt te och har det högsta katekininnehållet. Detta beror på att det är den minst bearbetade typen av te. Den har utmärkta antibakteriella egenskaper som kan bekämpa olika typer av hudförhållanden.

Vår hud innehåller enzymer som kallas matrix metalloproteinaser (MMP), som bryter ner kollagenet i vår hud och ökar med åldern. [source]. Vitt te förhindrar förhöjda MMP-nivåer från att minska kollagen- och elastinnivåerna, båda nödvändiga för frisk hud [source].

10. Oolong te

Med fördelarna med svart och grönt te, oolongte Det smakar verkligen annorlunda än andra teer, men det är full av hälso- och skönhetsfördelar. Det kan förbättra din hudfärg, minska mörka fläckar och kan till och med hjälpa till att bekämpa skador från solen och rökning. [source]. Detta gör detta te definitivt värt att prova!

11. Kombucha

Kombucha te, gjord med jäst svart och grönt te, det är perfekt för att avgifta huden. Den innehåller alla antioxidanter som dessa teer innehåller. Så det är perfekt för att minska fina linjer och förbättra hudens elasticitet för att ge dig en livlig hy. Det kan även användas som en aktuell sammandragning och behandling för solbränna. De naturliga probiotika som finns i kombucha har också många hälsofördelar. [source].

12. Matcha

Ursprungligen från Japan är detta ljusgröna te rikt på näringsämnen och är känt för att avgifta huden. Innehåller antioxidanter, klorofyll och katekiner för att bekämpa bakterieinfektioner. Mängden catechiner i matcha har visat sig vara mycket högre än i vanligt grönt te. [source]. Matcha pulver blir mycket vanligt att använda i ansiktsmasker, krämer och lotioner, men du kan fortfarande dricka en kopp eller två för att skörda fördelarna!

Prova det så enkelt matcha latte. Sök Matcha av “ceremoniell klass” för att få mest hälsofördelar.

12 bästa teer för klar, strålande hud - HelloGlow.co

Letar du efter mer?

Titta här 11 bästa detox teer att göra eller köpa!

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Jennifer Haley, en certifierad hudläkare med omfattande erfarenhet inom medicinsk, kosmetisk och kirurgisk dermatologi. Lära sig mer om Hej Glow Medical Review Board här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.