11 exfolierande ingredienser du kan få hemma

11 exfolierande ingredienser du kan få hemma

Det finns så många ingredienser i DIY-ansiktsskrubb (som eteriska oljor) att folk säger att vi ska få dem om vi vill. Fantastisk hud. Men om vi håller fast vid vad de säger till oss att köpa, kan saker och ting börja bli ganska dyra när det gäller att göra en skrubba.

Lyckligtvis behöver du inte åka till affären om du redan har ingredienserna till en i ditt eget hem. Jag kommer ihåg när en vän pratade med mig om fördelarna med ansikts- och kroppsskrubb för din hud och jag bad henne om ett exempel på en som jag kunde göra. Det fanns bara två ingredienser och jag hade dem redan i mitt skåp. Det behövdes inte springa till skönhetsbutiken och spendera mycket pengar.

Så efter ett par års experimentering med skrubber har jag skapat en lista över ingredienser som du kan hitta i ditt eget hem utan att behöva gå ut, spendera dina pengar och hoppas att det gör din hud rättvisa.

Gröt

Äter du havregryn på morgonen (eller åtminstone ibland)? Okej, nu kan du gå in i ditt kök, ta ut det ur garderoben och använda det som en skrubb.

Det visar sig att havregryn inte bara är bra för inre hälsa, det är också bra för hudvård. Havregryn hjälper till att bekämpa bakteriella hudinfektioner (vilket innebär färre utbrott för dig!).

Det är också ett hudljusmedel, så om du har ärr och fläckiga områden kan du applicera en havregrynskrubba för att göra din ton jämnare och minska mörkare fläckar. Definitivt något du vill förvara i ditt badrum, inte bara ditt kök.

kaffe

Om du är en ivrig kaffedrickare kommer denna ingrediens antagligen att vara i din garderob.

kaffe

Den har massor av antioxidanter som hjälper till att bekämpa cancerceller och fria radikaler (fria radikaler hjälper till att åldra huden). Och när du skrubbar bort alla döda hudceller och tar bort smuts (som med många exfolieringsmedel), låter du alla antioxidanter komma in i huden.

Kaffe kan också göra några fler saker för din hud. Det hjälper till att strama upp huden eftersom koffein i kaffe förtränger blodkärlen i huden OCH minskar uppkomsten av celluliter. Jag visste att kaffe var bra för mer än bara att dricka!

Socker

Socker var min första skrubbande ingrediens. Det var mycket i mitt kök, så jag kände inte att jag slösade bort pengar.

Även om socker kanske inte är så bra att äta, har det definitivt stora fördelar för din hud. Socker hjälper till att dra fukt ut ur luften och ger dig därmed mer hydratiserad hud. Dessutom, på grund av vissa egenskaper hos socker, hjälper det cellförnyelse, vilket innebär att gamla celler med hudskador ersätts med nya friska celler. Definitivt en anledning att hålla socker i badrummet och inte bara i köket.

Du går ut

Bordsalt är också lätt att använda när det gäller ansiktsfoliering. Nästan alla lagar mat med det, så allt du behöver göra är att stjäla lite från ditt kök.

Tänk på att på grund av hur bordssalt bearbetas tas det bort alla dess fördelaktiga element. Så om du inte bara vill ha en skrubb, tänk definitivt på att använda Epsom

eller havssalt om du har något i ditt hem.

Epsom och havssalt har nästan alla samma egenskaper. Båda hjälper till att ta bort gifter från kroppen, slappna av musklerna och hjälper till att behålla vätska i huden (vilket är bra för ungdomlig hud).

Natriumbikarbonat

Bakpulver är något som många använder i sin matlagning, men de vet nog inte att det kan användas till mer än bara att göra kakor.

Bakpulver är bra för din hud av några anledningar. Den första är att den har en bra alkalisk nivå, vilket innebär att den hjälper till att minska hudinflammation och lugna den.

Det andra är att det hjälper till att bekämpa bakterier, så om du är benägen för utbrott är det här bra för dig. Och slutligen är det mer av en fin skrubb än de andra, vilket innebär att det är mjukare på din hud (ger dig mindre irritation) och minskar utseendet på ärr över tiden.

Olivolja

Som jag nämnde tidigare var socker min första skrubba och olivolja

var vad jag parade ihop med det. När jag använde olivolja som en del av mitt ansikte och kroppsskrubb kunde jag definitivt känna hur mycket mjukare och mjukare min hud var.

Även om det är en fantastisk fuktighetskräm, har olivolja otroliga antioxidanter, den typ som bekämpar fria radikaler som åldrar huden och läker ärrvävnad. Och även om det kan vara lite tjockt täcker det inte dina porer (så för de som har breakouts är den här säker för dig).

Kokosolja

Vi har alla hört talas om hur kokosnötolja

är Fantastisk för dig, och om du är någon som håller det i ditt kök för att laga mat, har du tur.

Om det är tillgängligt är kokosolja ett bra sätt att hålla din yttre och inre hälsa stark. Kokosolja är utmärkt för att återfukta din hud, och på grund av dess fettsyror och protein hjälper den huden att se ung och fräsch ut.

Det har också antibakteriella egenskaper som hjälper till att förhindra utbrott, så att du kan hålla huden klar hela dagen. Och slutligen är det bra att läka någon ärrvävnad du kan ha.

Canolaolja

Snabb och enkel, rapsolja är främst utmärkt för att återfukta huden. Så om du inte har olivolja eller kokosnötolja, så är det här ett bra alternativ som ger dig en jämn, frisk hud (den täpper inte heller porerna så att du inte har utbrott). Om det finns andra fördelar med oljan (antioxidanter och fettsyror) har diskuterats, men det är säkert att säga för närvarande att det är bra att använda om du behöver en fuktkräm.

Vegetabilisk olja

När jag ser vegetabilisk olja i butiken gör Crisco det vanligtvis (jag är säker på att varumärket inte spelar någon roll). Och medan deras ingredienser bearbetas, med lite forskning, fann jag att deras vegetabiliska olja var en bra hudfuktighetskräm.

Sagt att fungera bättre än vanliga lotioner, det är ett fantastiskt alternativ om du vill ha en jämn hud. Och det sägs att det också hjälper till att minska fina linjer i ansiktet.


Som jag sa tidigare kan många ansikts- och kroppsskrubbingredienser vara ganska dyra. Lyckligtvis finns det många exfolieringsmedel och oljor som vi kan använda hemma för att ta hand om vår hud utan att investera för mycket pengar i något som makt jobb.

Se bara till att applicera på ditt ansikte eller kropp i ett valt litet område först (när det gäller oljor). Eftersom många av dessa oljor inte ger dig en breakout är det bra att se till att du inte använder något som allvarligt kommer att påverka dig.

Nu hoppas jag att det här inlägget har varit till hjälp för dig, men om det var något jag saknade, vänligen maila mig eller låt mig veta i kommentarerna! Jag kunde bara lägga till det!

Stift för senare!

11 färdiga srub-ingredienser som du kan få hemma pin 2

11 exfolierande ingredienser du kan få hemma ändrades senast: 18 september 2017 förbi Silas och Grace