estadisticas web Skip to content

10 tips för en lätt hemlagad frisyr hemma

10 tips för en lätt hemlagad frisyr hemma

Att klippa håret låter ofta som en olycka som väntar på att hända, men med lite övning kan det vara enkelt att skapa fantastiska utseende hemma. Vi delar de tio bästa DIY-hårklippstipsen för kvinnor som kan spara tid och pengar, plus ge dig obegränsad tillgång till nya frisyrer!

# 1: Få verktygen

Om du ska klippa håret hemma behöver du rätt verktyg. Oroa dig inte, du behöver inte gå till någon specialbutik, du hittar de flesta hos din lokala skönhetsbutik.

Först och främst kommer ditt huvudverktyg att vara ett par skarpa saxar. Det är ett måste för ett enkelt och rent snitt utan delade ändar. En fintandad kam är nödvändig för att räta ut olydigt hår före varje klipp. Och en handspegel är till hjälp för att kontrollera hårets baksida. Du behöver också några robusta hårklämmor, pellets och en vattenspray för att hålla håret fuktigt medan du trimmar det.

Om du vill ta lite tyngd av håret behöver du en sax med textur (även känd som tunnare eller skiktade saxar). Och för dem som letar efter en pixie cut, få några bra klippare och lite tillbehör i olika storlekar.

# 2: vått rakt hår, torrt lockigt hår

De flesta självstudier om hårklippning rekommenderar att du fuktar håret innan du klipper, men detta fungerar inte för alla hårtyper.

Om du har mycket rakt hår bör du hålla det fuktigt så att du kan göra varje klipp perfekt jämn. Lockigt hår kan dock se helt annorlunda ut när det är vått än när det är torrt (kallas krympning), så det är ofta säkrare att klippa torrt i sitt naturliga tillstånd.

Om du är osäker på om du ska få håret vått eller torrt, kopiera bara vad din vanliga frisör gör i salongen.

# 3: dela håret i sektioner

I en professionell salong brukade din frisör dela ditt hår i flera Tetris-liknande sektioner. Det kan verka som ett slags hemligt frisörskod, men det är faktiskt ganska enkelt.

Poängen med att dela upp håret är att det är mer hanterbart att arbeta med och lättare att se om ditt hår är symmetriskt. Så länge sektionerna är desamma på båda sidor av ditt huvud kan du ha så många (eller få) sektioner som du vill.

# 4: sikta längre

Här är det bästa tipset för varje DIY-hårklippningsteknik – sikta längre på vad du vill att ditt hår ska vara!

Att klippa håret lite längre än du vill är en bra idé av två skäl. För det första, om du gör ett misstag, har du lite utrymme att fixa det. För det andra, om du klipper håret medan det är vått, ser det i allmänhet mycket kortare ut när det har torkat.

# 5: skär vertikalt

När du har gjort alla horisontella snitt i håret kan du märka att ditt hår ser lite tungt eller blockigt ut. Ett av de möjliga sätten att göra utseendet lättare är att göra några vertikala snitt i håret.

Kamma de små sektionerna med en finkam, håll den mellan två av dina fingrar och skär sedan uppåt med saxen. Det är inte nödvändigt att klippa håret mycket, även några millimeter mjukar upp kanterna.

# 6: Sätt en bobble på den

Titta på nästan vilken DIY-hårklippsvideo som helst på YouTube och du kommer säkert att se kvinnor dra håret i trådar åt vänster, höger och mitt. Dagen för mamma att sätta en skål på huvudet och skära kanten är över, strategisk bobbla placering är vägen att gå.

Om du har långt hår och har undrat hur du kan klippa ditt eget hår i lager, är bobblar svaret. För att göra den så kallade hästsvansfrisyren, skrapa helt enkelt håret i en ponny på toppen av huvudet, kamma hästsvansen uppåt och klippa spetsen. Lagt till några punktavbrott och voila – Du har en långskiktsfrisyr! Detta fungerar för hår i nästan vilken längd som helst, med lobskärningar och slutar med sjöjungfrulås.

# 7: vrid det

Det kan vara lätt att tänka att ditt hår ska vara helt rakt varje gång du skär en tråd, men så är inte nödvändigtvis fallet. Vet du till exempel hur du klipper dina egna lugg? Ett av de bästa sätten att få ett naturligt fjäderliknande utseende är att vrida håret.

Dra dina smällar framför ditt ansikte, vrid det i en stram sektion och skär den sedan längst ner. Det låter (och ser ut) skrämmande först, men slutresultatet är underbart på både korta och långa smällar.

För de modiga nog att göra vridningstekniken i större skala kan den också användas för en DIY-staplad bobklippning. Ta hårets baksida, vrid det stramt och skär igen änden. Detta gör att håret i nacken är kort och håret på båda sidor bleknar smidigt till längre längder.

# 8: gå med hårflödet

Det säger sig självt att olika hårtyper kräver olika tekniker. Om du har afro- eller lockigt hår och du gillar att bära det naturligt, kommer det inte att ha önskad effekt att klippa raka linjer i din frisyr. Istället för att försöka tämja dina lockar i en enda längd, gå med hårflödet.

För hår med afrostruktur, håll håret torrt utan produkter och borsta det maximalt. Trimma ändarna på håret utan att sträcka något med fingrarna, som att klippa en häck. När du har klippt allt, gå tillbaka till att borsta håret och trimma eventuella stragglers som sticker ut från kanterna. Upprepa dessa steg tills allt hår har samma längd.

Om du har mycket lockigt hår, prova en Deva Cut DIY, en annan teknik som kräver torrt naturligt hår. Istället för att borsta håret, dela helt enkelt lockarna med fingrarna. Skär sedan varje enskild krullning när den hänger naturligt.

# 9: Hur man klipper ditt eget korta hår

Om du redan har en kort pixie cut och den börjar växa ut, finns det ett enkelt knep för att trimma den hemma. Du behöver bara en bra sax och några tillbehör i olika storlekar.

Observera dock att rakbladstillbehör kan behöva köpas separat och vanligtvis bara går upp till 3,6 centimeter. Så om du vill ha håret längre än så, gör det inte hemma!

Börja med att samla hårets överdel i en hästskoformad del och binda den med en boll. Detta är absolut nödvändigt eftersom du inte vill klippa överdelen för kort! Stift sedan alla andra hårsträngar som du inte vill vara lika korta som håret runt öronen och i nacken. Ta sedan ett djupt andetag och börja arbeta igenom det lösa håret med en rakhyvel.

När du har rakat det första avsnittet, lossa lite mer hår och raka nästa avsnitt med en lite längre rakhyvel. Slutligen, lossa hårets överdel och klipp den med det längsta skärtillbehöret, eller trimma bara ändarna med en sax. Blanda sektioner av olika längd med din tunnare sax eller be en betrodd vän att göra det.

Relaterade inlägg: De 40 bästa mycket korta frisyrerna för kvinnor

# 10: Om du är osäker, underminera

En frisyr är överlägset den enklaste frisyren att prova hemma!

Poppa det mesta av ditt hår i en tråd och lämna några centimeter hår löst på baksidan av huvudet. Du kan också lämna lite hår över öronen om du vill ha en underskärning som omger ditt huvud. Den viktigaste delen av detta steg är att se till att linjen mellan håret som du har bundit och håret du har lagt är super rak och symmetrisk. När du väl är nöjd, trimma det mesta av det lösa håret med en sax och raka sedan med en rakhyvel.

Det bästa med den här stilen är att den är väldigt lätt att göra och om du inte förstår det första gången kan du bära håret tills det växer ut lite.

Relaterade inlägg: 50 underklippta frisyrer för kvinnor för att göra ett kungligt uttalande

Så som du kan se kan det vara ganska enkelt att känna till dessa tips och tricks för att klippa ditt eget hår om du inte planerar att göra extra stora förändringar i ditt utseende. Att klippa delade ändar eller skapa lager kan vara framgångsrikt, men inte alla hemlagade kortklippningar kommer att se lika fantastiska ut som bilden. För något professionellt, ring definitivt din stylist. Eller så måste du ha på dig en mössa de närmaste 3-6 månaderna!