10 Completely Vegan Makeup Brands to Shop Right Now

10 helt veganska sminkmärken att köpa just nu

10 helt Vegan Makeup-märken att handla just nu

Kat Von D. Hon meddelade nyligen ett tillkännagivande som visade sig vara ganska viktigt för fans av hennes sminkmärke: Varje produkt i serien, som har varit en kultfavorit sedan lanseringen 2008, skulle omformuleras för att nå 100-status. procent vegan. Många av erbjudandena ingår redan i denna kategori, men inte Allt av dem, så Kat höjde sin ante genom att förklara att hennes produkter skulle vara veganvänliga, inte bara grymma, över hela linjen.

Tatueringskonstnären blev sminkmogul kan vara en hardcore vegan (hennes Instagram-bio säger helt enkelt “Vegan as shit”), men du behöver inte ge upp allt som ett djur har rört för att förstå fördelarna med att byta till vegansk smink, Den största fördelen är att absolut ingen behöver använda ingredienser som härrör från döda djur och leva testade i sin skönhetsrutin. (Och om du do följa en vegansk diet, det är perfekt att välja även veganska skönhetsprodukter).

Det är inte hälften så krispigt som det ser ut löftePer definition betyder en veganprodukt helt enkelt att den är gjord utan djurförsök eller biprodukter, inklusive vanliga animaliska ingredienser som bivax, lanolin och karmin (den senare får din rodnad och läppstift att bli röd genom krossade skalbaggar). Det behöver inte handgjordes med en mortel och en mortelstöt av en barfota moderjord som ammar i skogen för att kategoriseras som vegan; faktiskt finns det otaliga märken som redan erbjuder helt djurfri smink, och du kanske inte ens inser att de lurar i din lokala Sephora eller i ditt Instagram-flöde.

Här är 10 av de bästa 100 procent veganska sminkvarumärkena på marknaden att köpa oavsett om du väljer ett tofublock framför en hamburgare.

Täck FXDetta varumärke är allmänt känt för sin vinnande kombination av högkvalitativa ingredienser och en komplett serie av allt du kan behöva för din sminkrutin. Varumärkets anpassningsbara droppar, som förbättrar de produkter du redan har i din samling, är särskilt bra.

Foto: instagram / @coverfx

Obsessiv tvångsmässig kosmetikaDen här långa veganfavoriten är en av de bästa källorna för vallmo och mångsidiga formler till rimligt pris, och det är självklart att den budgetsäkra, djärvt pigmenterade läpptjäran är legender.

Foto: Instagram

AxiologiOm du älskar läppstift hela tiden kommer Axiology att förändra ditt liv … eller ditt läppfärgspel åtminstone. Det är ett ganska nytt varumärke, men det finns redan 22 nyanser på skivan, allt från en ren iriserande balsam till en djup matt svart och allt däremellan. Ingredienslistan består enbart av välkända vaxer, smör och oljor som definitivt finns i naturen.

Foto: instagram / @axiology_beauty

älvaPå allvar, vad älskar jag inte om älva? Kvaliteten är utmärkt, produktsortimentet är komplett, varje artikel är billig AF (som $ 3 billigt), det är vegan och grymhet gratis. Beröm. Deras nya erbjudanden för hudvård och skönhetsverktyg är också ganska solida.

Foto: instagram / @elfcosmetics

Vardagliga mineralerDetta varumärke har mycket gemensamt med BareMinerals från förr, när den senare mineralpulverbasen var den enda i staden. Med det sagt är det inte bara en grund som Everyday Minerals erbjuder i mineralpulverform – du hittar också färgkorrigatorer, primers, bronzers, eyeliners och en tonad läppbalsam att dö för som kommer i tio olika nyanser, allt till bra priser. rimligt, och innan du frågar: nej, varumärket offrar inte pigment för miljövänliga ingredienser.

Foto: instagram / @everydayminerals

Jeffree Star CosmeticsDöm inte: Jeffree Star’s vegan makeup är Sann. Hennes kosmetikekollektion har fått mycket beröm sedan lanseringen 2014 – Star’s fanbase och försäljningsgrad konkurrerar med Kylie Jenner, och hennes icke-torkande matt flytande läppstift kan vara de bästa på marknaden, ja. du förstår mig. Skin Frost-överstrykningspennor är också viktiga.

Foto: instagram / @jeffreestarcosmetics

KalkbrottDetta märke har funnits i flera år och var en av de första som gjorde flytande läppstift till en äkta sak. De nyligen släppta Superfoils, en rad glänsande metalliska skuggor som efterliknar utseendet, du gissade det, aluminiumfolie, är definitivt värt ett försök. Om du fångar dem innan de tar slut, visst.

Foto: instagram / @limecrimemakeup

Moderna mineralerI en anda som hänvisar till alkemi och andra New Age-principer, gör detta varumärke bra allt hippie som blir borgerligt. Mineralpulver, i snygg, minimal förpackning som skulle se bra ut på ett Instagram-skott, utgör den största delen av linjen, men du hittar också läppglansar, borstar och lite härlig ansiktsdimma.

Foto: instagram / @ mo.mi.beauty

Söndag RileyOkej, så smink är inte precis kontaktpunkten för Sunday Riley-samlingen. det är (riktigt fantastiska) ansiktsoljor och andra hudvårdsprodukter som vänder på huvudet. Men lyssna på mig: Enfärgad, andningsfärgad grundfärg är en av de bästa produkterna för hudfyllning som pengar kan köpa. Den är ren, lätt och perfekt att bära ensam eller som lager under en grund för extra täckning, och viktigast av allt, det gör att huden ser felfri ut.

Foto: Instagram

Au NaturalePremium avancerade formler och grymhetsfria metoder kan samexistera, och denna linje, som levereras komplett med allt du kan förvänta dig av ett ansedd varumärke men vegan, är bevis. Allt varumärket gör är bra, men läpp- och kindfärgerna är särskilt värdefulla.

Foto: instagram / @aunaturalelife

Nästa bildspel börjar om 10s

Vad alla häftiga killar bär på herrmodeveckan

Vad alla coola killar bär på herrmodeveckan