10 formas increíbles de usar aceite de rosa mosqueta

10 fantastiska sätt att använda nyponolja

10 fantastiska sätt att använda nyponolja

Fina linjer, ärr och åldersfläckar är frågor som vi tänker mer och mer med åren. Men visste du att en enda olja kan hjälpa till med alla tre problemen?

Jag pratar om nyponolja, en favorit bland kosmetiska varumärken, hemskönhets DIYers och produkter som Gwyneth Paltrow. Nyponolja (frö) är fylld med antioxidanter, vitaminer och fettsyror, vilket gör det till ett viktigt alternativ för att återfukta supertorr hud, minska ärr eller förena pigmentering.

Lägg till några droppar i din dagliga fuktighetskräm eller prova ett av dessa skönhetsrecept för nyponolja:

10 användningsområden och recept på nyponolja

Hej Glow Rosehip Rejuvenating Moisturizer

1. Hej Glow Rosehip Rejuvenating Moisturizer

Inte bara är nyponolja känd för att jämna ut fläckar, men det återfuktar också torr, kliande hud som en dröm. Kombinationen i detta recept är en tidsåldrande ultrahydrerande fuktighetskräm som vi svär vid.

Hello Glow Pumpkin Spice Firming Face Scrub2. Hello Glow Pumpkin Spice Firming Face Scrub

Att ge huden en regelbunden peeling är mycket viktigt i det långa loppet. Du kommer att älska pumpakrydda doften av denna ansiktsskrubb, men också den stärkande effekten av nyponolja. Perfekt för hösten!

Hello Glow Vitamin E Hemlagad ärrlotion3. Hello Glow Vitamin E Hemlagad ärrlotion

Även fyllda med närande oljor, när de blandas ihop, bildar ingredienserna en lätt, oljig lotion som är perfekt för att gnugga bort ärr eller läka trasig hud.

Morotfrö + Rosehip Eye Serum4. Hello Glow Morot Seed + Rosehip Eye Serum

Det faktum att detta recept är avsett för rullning vid applikation kan verka som en liten sak, men det är det inte! Du kommer inte att slösa bort dyrbara ingredienser genom att använda för många samtidigt, du behöver inte oroa dig för att smutsa fingrarna i dina ögon och du kommer inte dra i din känsliga ögonhud.

Musk Face Serum5. Hello Glow Rosehip + Rosewater Anti-Aging Facial Serum

Om den milda aromen av nyponolja lämnar dig som ‘meh’, kommer du att älska detta förstärkta ansiktsserum som luktar helt underbart! Och det är inte bara en härlig doft, det fungerar också!

Hello Glow Homemade Rosehip Facial Oil6. Rosehip ansiktsolja

Det är uppenbart att alla vill ha ungdomlig hud, varför anti-aging ansiktsoljor kan vara mycket dyra. Varför inte ta pengarna för att köpa dessa ingredienser och göra dina egna i många år framöver?

DIY nypon reparationsserum7. Serum för ärr och missfärgning

Oavsett om du har att göra med fina linjer, solskador eller ärr, kommer detta helande serum med nypon, morotsfrö, lavendel, pumpa och rökelse eteriska oljor att ta hand om allt.

8. Krämig rengöringsbalsam

Byt ut din vanliga ansiktsrengöring i höst mot en krämig, återfuktande rengöringsbalsam. Perfekt för vinterhud, du kan göra denna balsam med en rik hybenfröolja. Det fungerar också som sminkborttagare.

Hälsosam hårmask9. Fuktgivande hårmask med ägg

Kombinera proteinförpackade ägg med nyponolja för en återfuktande hårmask som ger näring till hårbotten, stimulerar ny hårväxt och förstärker hårstrån, vilket gör dem mindre benägna att gå sönder eller kasta bort.

Hur man gör en arkmask10. Hydrerande arkmask

Prova ett recept på lakmasken hemma med en vävnad eller vävnader för att ge din hud en extra återfuktning. Blöt masken i en blandning av vatten, honung och nyponfröolja och slappna av eftersom behandlingen ger en dos vitaminer och essentiella fettsyror för att återfukta och behandla åldrande hud.

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Rina Mary Allawh, MD, en hudläkare som utför vuxen och pediatrisk medicinsk dermatologi, hudcancerbehandling och kosmetisk dermatologi. Läs mer om Hello Glows medicinska granskningskort här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.