10 exfoliantes de bricolaje para hacer que tu piel brille

10 DIY skrubbar för att få din hud att lysa

10 DIY skrubbar för att få din hud att lysa

Scrubs är förmodligen det sätt jag fick in i DIY skönhetsprodukter. De kräver bara några få saker att göra, de kan användas omedelbart och mest bekvämt är de vanligtvis gjorda med ingredienser från skafferi! Så om du har lite socker och olivolja runt huset är du närmare en hemlagad skrubba än du skulle ha trott!

10 DIY skrubbar för att få din hud att lysa10 hemlagade skrubbsrecept

1. Exfoliera torr hud med socker.

Den fina konsistensen av socker exfolierar naturligt utan att täppa till porerna, är återfuktande för huden och säker för även de mest känsliga områdena (som ansiktet!). Att exfoliera med en sockerskrubba hjälper till att ta bort döda celler, öka blodcirkulationen och minimera tecken på åldrande.

Honung och socker skrubba

 • 1 kopp socker
 • 2 msk varm älskling
 • 1/2 kopp söt mandelolja

2. Bekämpa fet hud med bakpulver

Med sin superfina konsistens fungerar bakpulver som en hemlagad mikrodermabrasion för alla hudtyper. Denna vanliga och billiga ingrediens absorberar också överflödig olja och balanserar hudens pH-nivå, vilket gör den särskilt användbar för fet hud.

Skrubba för fet hud

Blanda Castile tvål och bakpulver i en liten skål. Blandningen kan bubbla lite. Rör om tills det är jämnt och krämigt. Tillsätt lavendel eterisk olja, om så önskas.

Havremjölskrubb | 10 hemlagade skrubbsrecept3. Lugna känslig hud med havregryn

Om din hud tenderar att vara känslig kan du kolla in hur effektivt havregryn är som en fysisk peeling. Använd hel eller mos för att försiktigt rensa upp porerna och lugna irritationen.

Vanilj sockerkakskrubb

 • 2/3 kopp brunt socker
 • 1/3 kopp mald havre (mala havre i en mixer)
 • 1 tesked rent vaniljextrakt
 • 1/4 – 1/2 kopp mandelolja

4. Vispa bacne och buttne med yoghurt

Mjölksyran i yoghurt löser upp död hud medan probiotika bekämpar akne. Tillsätt Epsom-salt för att exfoliera och olivolja för att återfukta.

Probiotisk kroppspolering

 • 1 kopp Epsom salt
 • 1/2 kopp grekisk yoghurt
 • 1/4 kopp olivolja

Kombinera ingredienser i en liten skål och rör om för att kombinera. Använd händerna och applicera blandningen över hela kroppen, börja vid fötterna och täck med lakan när du går. Stanna där i 20 till 60 minuter, så länge du känner dig bekväm. Skölj under varm dusch.

Kaffeskrubba | 10 DIY skrubbar för att få din hud att lysa5. Släta ut celluliter med kaffe

Medan du dricker kaffe kan du tömma vävnaderna genom att applicera kaffe topiskt hjälper faktiskt till att bekämpa celluliter. Koffeinet i kaffe kan tillfälligt dra åt och tona vävnaderna och också bidra till att eliminera ansamling av toxiner, en av orsakerna till celluliter.

Pepparmynta och mockaskrubba

6. Energisera med citrus

Citrus saltskrubben ger en bra energistöt om du är långsam. Den uppfriskande doften av citrusskal och eterisk olja kommer att väcka dina sinnen medan saltskal stimulerar hudens nervändar.

Citrusskalskrubba

Kombinera havssaltet och oljan, blanda väl i en skål tills saltet är mättat med olja. Tillsätt sedan tesked zest och blanda. Förvara i en täckt burk och använd efter behov över hela kroppen. Skölj och torka handduken.

Grapefruktskrubba | 10 hemlagade exfolieringsrecept7. Jämna ut hudtonen med grapefrukt

Applicera denna skrubba över hela kroppen och låt salicylsyra och citronsyra från grapefruktjuicen suga in. Fruktsyror hjälper till att avlägsna död hud och tillåter ny celltillväxt att utjämna missfärgning och ge huden en ny glöd. Det är bäst att applicera det på natten, eftersom alla citrusfrukter kan göra dig mer känslig för solen.

Grapefrukt hudskrubba

Pressa 1/2 grapefrukt och tillsätt de tidigare måtten socker och grapeseolja. Vik in ingredienserna med en sked. Använd denna skrubba i sin helhet när du blandar den på grund av färsk juice, den ska inte förvaras för senare användning. Eller så kan du öka mängden olja och lägga till några droppar eterisk olja med grapefrukt som en ersättning för färsk juice.

8. Behandla ingrodda hår med tea tree-olja

Inåtväxta hårstrån är värst. Och de är i allmänhet på platser som har mycket friktion (ja, talar till bikinilinjen), vilket gör dem särskilt obekväma. Om du applicerar en socker / olja inåtväxt hår skrubba exfolierar området, medan tea tree olja är antimikrobiell och hjälper till att minska svullnad och inflammation.

Tea Tree Ingrown Hair Scrub

Ginger Body Scrub | 10 DIY skrubbar för att få din hud att lysa9. Eliminera toxiner med ingefära

Denna kryddiga och varma ingefära skrubbar kommer att få ditt blod att flyta och ditt lymfsystem rör sig, vilket hjälper din kropp att metabolisera och bli av med toxiner kvar.

Ingefära kroppspolering

 • 1/2 kopp Epsom salt
 • 2 msk citronsaft
 • 1 msk riven färsk ingefära

Kombinera grovhackad ingefära och 1/2 kopp Epsom-salt i en matberedare. Pulsa några gånger tills ingefära mals och kombineras. Ta bort i en liten skål och tillsätt citronsaft. Lägg ner en handduk och applicera en skrubba innan du blötläggs i ett avgiftningsbad.

10. Radera torra fläckar med olivolja.

Och olivolja är en häftklammer som förtjänar en plats i din skönhetsrutin. Omega-3-fettsyrorna i olivolja återfuktar både hud och hår. Använd en grapefrukt eller en halv citron för att låta skrubben göra sin magi på armbågar, knän och grova områden.

Lätt skrubba med olivolja

 • 1/2 grapefrukt, citron eller apelsin
 • Ett stänk av olivolja
 • 1/2 kopp salt eller kaffesump

Denna publikation granskades medicinskt av Dr. Jennifer Haley, en certifierad hudläkare med omfattande erfarenhet inom medicinsk, kosmetisk och kirurgisk dermatologi. Läs mer om Hello Glows medicinska granskningskort här. Som alltid är detta inte personlig medicinsk rådgivning och vi rekommenderar att du talar med din läkare.